Наградата за поезия Владимир Башев ще бъде връчена утре от 11.30 ч.

...
Наградата за поезия Владимир Башев
ще бъде връчена утре от 11.30 ч.
Коментари Харесай

Арт лупа

Наградата за лирика " Владимир Башев "

ще бъде връчена утре от 11.30 ч. в изложба " Сан Стефано " в София. Тя се дава от Националния книжовен музей и Националния дарителски фонд " 13 века България ". Церемонията ще бъде открита от шефа на НДФ " 13 века България " Слава Иванова и от Атанас Капралов - шеф на Националния книжовен музей. Името на лауреата за 2019 година ще разгласи поетът Георги Константинов, ръководител на журито. По мотив 50-годишнината от учредяването на премията ще се състои и премиерата на две нови книги. Първата е стихосбирката на Владимир Башев " Искам да те обрисувам " (Издателство " Хемус Груп " ) с илюстрации на Румен Скорчев. За книгата ще приказват Вера Ганчева и Ели Скорчева. Втората е сборникът " Поетично ателие ", съдържащ стихотворения на 30 български поети, носители на премията " Владимир Башев " през годините. 

Антонио Бандерас 

откри собствен спектакъл в Испания. " Театро дел Сохо " е с над 800 места и е в родния град на артиста Малага. Откриването стана с обилна премиера на мюзикъла А Chorus line ( " Кастингът " ), в която Бандерас извършва една от 26-те функции. През 2017 година Бандерас претърпя инфаркт и последваха интервенции на сърцето. Всичко това го подтикна да реализира, без да се бави, фантазията си да открие спектакъл в града, в който се е родил през 1960 година Бандерас влага в начинанието над 200 000 евро благодарение на испанска банка. Директор на театъра е Луис Паскуал, някогашен шеф на Националния трагичен център на Испания и на спектакъл " Одеон " в Париж, както и на Биеналето във Венеция. Луис Паскуал съгласно думите на Антонио Бандерас е трансформирал живота му през 1981 година, като му е поверил роля в националния спектакъл на Мадрид, преди Педро Алмодовар да го открие за киното.

 

" Мотли Крю "

се готвят за нова концертна обиколка в Съединени американски щати - пет години откакто изнесоха  " прощално " турне със 158 концерта, заяви Би Би Си. " Деф Лепърд " и " Пойзън " ще се причислят към тях, само че дати и места занапред ще бъдат оповестени. Преди хипотетичното им финално турне през 2014-2015 година групата подписа така наречен съглашение за преустановяване на концертна активност. Тогава басистът Ники Сикс сподели пред сп. " Ролинг стоун ": " По закон не можем да свирим още веднъж. Единствената малка врата е, в случай че всичките четирима членове на групата се съгласят да го създадат, бихме могли да отменим личното си съглашение. Но знаем, че това в никакъв случай няма да се случи. Няма пари, които в миналото да ме накарат да го направя още веднъж, тъй като имам горделивост по какъв начин ще приключим ". Сега музикантите обявиха в изказване: " Споразумението е невалидно, защото цяло ново потомство почитатели настоятелно желае групата да се събере още веднъж ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР